Het belang van preventief onderhoud aan appendages

 

De aankoop van de juiste veiligheid is van belang voor een goed functionerende installatie. Echter, een essentieel onderdeel van een goed werkende veiligheid is dat deze periodiek onderhouden wordt. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid optimaal functioneert en de levensduur van de veiligheid verlengd wordt. Vandaar dat naast de aankoop van een veiligheid de service die hierbij gepaard gaat ook een grote waarde heeft. Ons zusterbedrijf A.S.E. Repair BV voert alle installatie, reparatie en onderhoud werkzaamheden uit.

 

We delen dan ook graag een ervaring vanuit de reparatieafdeling van A.S.E. Repair BV. Monteur Tom Werkhoven legt uit hoe binnen dit stoom reduceerstation een stoom reduceerventiel, twee klepafsluiters en twee veerveiligheden volledig zijn gereviseerd en afgesteld.

 

Voorkomen van storingen en schade

“Preventief onderhoud is van belang om storingen en schade aan de installatie te voorkomen”, stelt Tom. “We voeren continu inspecties uit om de conditie van de installatie te bepalen. Dit levert aanwijzingen op waarop wij het onderhoud op korte en lange termijn kunnen plannen. Uiteraard schakelen we direct wanneer blijkt dat er acuut onderhoud nodig is. Hierdoor reduceren we de kans op onverwachte storingen en defecten”.

 

Volledige revisie van veerveiligheden

Bij het stoom reduceerstation op de foto werd een lekkage geconstateerd. Tom: “In deze installatie zie je diverse stoomafsluiters en veiligheden. We constateerden dat er water uit het isolatiepack kwam, doordat er condenswater uit de open kap van de veiligheid lekte. Reden genoeg om de twee veerveiligheden te demonteren en in onze werkplaats volledig te reviseren. Een stoom lekkage geeft namelijk energieverlies en kan een storing of defect veroorzaken waardoor de installatie stil komt te staan. De veerveiligheden zijn gekeurd conform Lloyd’s keuring en vervolgens samen met de klepafsluiters en het stoom reduceerventiel weer in de installatie gemonteerd”.

 

Verlenging van de levensduur

Door de veerveiligheden tijdig te reviseren en opnieuw af te stellen is de levensduur van de veiligheden aanzienlijk verlengd. Daarmee is ook een eventuele onverwachte downtime van de installatie voorkomen.

 

 

Revisie stoomreduceer station ASE Repair BV