Met pakkingen van Revoseal pakkingen voorkom je lekkage in het heliumcircuit

Waar gewerkt wordt met vloeibare media, extreme temperaturen en drukken is het van belang dat lekkage voorkomen wordt. Dit gebeurt met de juiste afdichtingen of pakkingen van Revoseal. Dit  zijn belangrijke en in veel gevallen speciale elementen die worden gebruikt om een ruimte op te vullen of het lekken van vloeistoffen of gassen te voorkomen. Maar dat dit in de praktijk niet altijd lukt werd duidelijk bij supergeleiding in een Duits laboratorium voor hoge-energiefysica. In dit artikel laten we zien hoe de lekkage met pakkingen van Revoseal opgelost werd.

 

Voorkom besmetting en vervuiling

In het betreffende laboratorium worden heliumbuizen voor acceleratoren (= deeltjesversnellers) ingezet. Tijdens het productieproces is het essentieel dat besmetting of vervuiling van het heliumcircuit door andere gassen van de acceleratoren voorkomen wordt. Het is zaak om het aanzuigen van omgevingslucht aan de flensverbindingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Flensverbindingen zijn een van de meest gebruikte verbindingstypes voor pijpen. Deze verbindingen bestaan uit drie verschillende delen: de flens, een afdichting, en de bouten/ringen moeren. Ze kunnen leidingen in een systeem verbinden, maar ook componenten zoals kleppen, containers en vaten. Deze flensen bieden het voordeel van een rechtstreekse verbinding zonder verlies van stroming of druk. Om het aanzuigen van de omgevingslucht zoveel mogelijk te voorkomen, geldt er een grenswaarde van minder dan 1 x 10-8 mbar x l (s x m) voor de leksnelheid of lekkage van de afdichtingsverbinding.

 

Voorkom lekkage in het heliumcircuit

 

Revoseal pakkingen zijn betrouwbaarder, veiliger en gebruiksvriendelijker dan koperen ringen

In het Duitse laboratorium werden koperen ringen gebruikt in V-groeven. De V-groeven moesten in de flensvlakken gedraaid worden. Wat een tijdrovend en kostbaar proces is. Daarbij kwam het regelmatig voor dat deze koperen ringen voor een lekkage zorgde. Door de Revoseal JP pakkingen in te zetten werden de lekken op de lange termijn geëlimineerd, zonder het flensoppervlak te bewerken. Dit is mogelijk dankzij het afdichtingsprincipe van Revoseal. Hierbij wordt een hoge oppervlaktedruk bereikt met lage draaimomenten, dankzij een combinatie van metaal en zacht materiaal. De metalen “afdichttanden” dichten de ruwheid van de flensplaat af zonder het flensoppervlak te beschadigen. Daardoor wordt de vereiste dichtheid bereikt.

 

Revoseal al jaren een gevestigde naam en betrouwbare partner voor VCC BV

Voor VCC BV was het duidelijk dat een samenwerking met Revoseal absoluut een meerwaarde vormt. Ron : “Binnen de procesindustrie is Revoseal al jaren een gevestigde naam en vormen zij een betrouwbare partner op het gebied van pakkingen en afdichtingen. Naast de standaard pakkingen staat Revoseal in de markt met name bekend om hun ‘high-performance’ pakkingen. De productiviteit van een fabriek is bepalend voor het concurrentievermogen, dat begrijpt Revoseal als geen ander. Vandaar dat hun bijzondere pakkingen uitermate goed functioneren”.

Meer weten over Revoseal afdichtingen? Je leest het hier: https://www.vccbv.nl/producten/industrie/industriele-afdichtingen/