Een betrouwbaar onderdeel binnen het ‘Steam cracking’ proces

Steam cracking is een petrochemisch kraakproces waarbij verzadigde koolwaterstoffen worden afgebroken tot kleinere, vaak onverzadigde, koolwaterstoffen. Binnen de chemische industrie is steam cracking vaak het beginpunt van veel kunststofproducten die dagelijks gebruikt worden. De totale capaciteit van ‘steam crackers’ in Europa bedraagt 23 miljoen ton per jaar (gemeten naar etyleen)

Een klein maar belangrijk onderdeel binnen dergelijke ‘steam cracking’ installaties zijn afdichtingen en pakkingen. Zij zijn in principe de ‘zwakke schakel’ en kunnen een grote impact hebben op de installatie, middels productieverlies of downtime van de installatie.

 

Werken onder extreme temperaturen

Het thermische proces van steam cracking is namelijk uitermate complex, waarbij stoom een belangrijke rol in speelt. Vanuit deze procedure ontstaan de basiscomponenten van de chemische industrie, welke toegepast worden in de productie van kunststofproducten. Hier komen onder andere laagmoleculaire verbindingen, zoals ethyleen en propyleen, uit voort. Binnen dit proces wordt er met extreem hoge temperaturen gewerkt. De steam cracking installatie omvat verschillende temperatuurzones: 150 – 170 °C; 350 – 400 °C; 550 – 600 °C en 805 – 850 °C waarin de verschillende chemische processen plaatsvinden.

Bovenstaande grafiek toont aan dat dit proces zeer hoge temperaturen vereist.

 

Afdichtingen

De afdichtingen en pakkingen in de installatie worden in elke temperatuurzone blootgesteld aan hoge permanente belastingen en chemische stoffen. In de praktijk komt het voor dat er voor de verschillende temperatuurzones diverse soorten afdichtingen gebruikt worden. De afdichtingen van Revoseal zijn bestand tegen al deze zones/stoffen door hun uitgekiende ontwerp. Daarbij kan vaak het aantal in te zetten afdichtingen vaak teruggebracht kan worden tot twee type producten.

 

De output van het steam cracking proces

Vanuit een standaard ‘nafta steam cracker’ ontstaan chemische producten die ook hun specifieke eisen voor het afdichtingsmateriaal eisen, als: hydrogen, methane, ethene, ethane, ethyne, propene, propane, butadiene, butene en pyrolysis gasoline. Vanuit etheen ontstaan bijvoorbeeld polythyleen en ethyleendichloride voor de productie van PVC, ethyleenoxide en ethylbenzeen. Een van de belangrijkste basisstoffen van de chemische industrie is propeen. Dit geldt als basis voor toepassingen als brandsnijden, bleekmiddel voor papier en plastic materialen zoals bijvoorbeeld smartphoneschermen. 

Meer informatie over de Revoseal afdichtingen vindt u hier. Het team van VCC BV adviseert u graag over het selecteren van de juiste afdichtingen voor uw installatie in de chemische industrie, alsmede bij stoom en andere toepassingen.