“Het is ideaal om de producten via één leverancier te verschaffen”

Cryoworld B.V. is begin 2012 opgericht door een groep bekwame ingenieurs met meer dan 25 jaar ervaring in cryogene technieken. Cryoworld B.V. werkt mee aan verschillende waterstof-, kernfusie-, en onderzoeksprojecten voor wetenschappelijke instituten. Hendrie Derking, manager engineering, voegde zich in 2018 bij Cryoworld B.V. Voordat Hendrie zijn werkzaamheden startte bij het bedrijf was VCC BV al een samenwerkingspartner van Cryoworld B.V. Hij vertelt ons graag meer over zijn prettige ervaring met VCC BV. 

 

Cryoworld B.V. - VCC BV - CryogeenOfficiële supplier in Nederland

“Mijn werkzaamheden zijn gericht op de complexe projecten binnen Cryoworld. Ik ben bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de berekeningen en selectie van veiligheden en afsluiters’’, vertelt Hendrie. “VCC is de officiële supplier in Nederland van HEROSE veiligheden en afsluiters. Zodoende zijn wij bij hen terechtgekomen. Daarnaast is VCC leverancier van LESER appendages, welke wij ook afnemen. Het is voor ons erg prettig, dat we alles bij één partij hebben liggen’’.

 

Onderzoek naar kernfusie

VCC BV levert veiligheden en kleppen welke gebruikt worden bij verschillende projecten binnen Cryoworld B.V.. “Bij een van de laatste projecten heeft VCC negen veiligheden geleverd voor een distributiebox van vloeibaar helium en stikstof. De distributiebox is geleverd aan het Duitse Max Planck-Instituut in Greifswald waar ze onderzoek doen naar kernfusie. De box met een diameter van 2,5 meter zit vol met afsluiters, pijp werk, instrumentatie en veiligheden. Bij start van het project vroeg men zich af hoe dit überhaupt gemaakt kon worden!’’ licht Hendrie toe.     

 

Korte lijnen

“De samenwerking tussen Cryoworld en VCC is goed. Als er vragen zijn, wordt het snel opgelost. We hebben korte lijnen met Jeffrey en zijn team, je kunt ze altijd bellen en ze staan klaar met een antwoord. Dat is erg fijn. VCC heeft een kwalitatief goed assortiment in afsluiters, veiligheden en regelkleppen. Waaronder van HEROSE en LESER. Dat gecombineerd met de service maakt VCC een gewaardeerde samenwerkingspartner”, vermeldt Hendrie.

 

VCC BV - Cryoworld BV - Cryogeen