Controle over temperatuurprocessen dankzij betrouwbare afdichtingen

Revoseal VCC BVWaar er in werkprocessen gewerkt wordt met hoge temperaturen, is het noodzakelijk dat er afdichtingen en pakkingen gebruikt worden die bestand zijn tegen extreem hoge belastingen. Voor een goede en langdurige afdichting bij zulke hoge temperaturen zijn standaard pakkingen vaak niet afdoende. In de regel wordt geadviseerd om speciale hoge temperatuur pakkingen in te zetten, waarmee aan de geldende voorwaarden voldaan wordt.

 

Deze hoogwaardige afdichtingen en pakkingen verzorgen een betrouwbare en volledige afdichting, zijn uiterst resistent en hebben een lange levensduur. VCC BV werkt samen met fabrikant Revoseal, welke voor deze applicatie onder andere de betrouwbare Revoseal JP afdichting in de markt geïntroduceerd heeft.

 

Een betrouwbare oplossing

De JP afdichting van Revoseal functioneert optimaal binnen technische installaties waar hoge temperaturen bereikt worden. De buiten- en binnen tanden sluiten de grafiet- of PTFE-lagen volledig in. Een middelgroot chemisch bedrijf implementeerde de JP afdichtingen in hun installaties. Daar bleek dat er een ideale compressie van de grafietlagen en een dubbele metalen tand/groef afdichting bereikt werd, ondanks het gebruik van bouten van lage kwaliteit. Dit dankzij de gepatenteerde tandgeometrie van Revoseal.

 

De metalen tanden van de JP afdichtingen vormen een eenheid met de oppervlakteruwheid van de flens, kapselen het grafiet in en voorkomen contact met zuurstof en/of het medium. Hierdoor is de JP afdichting bestand tegen corrosie en betrouwbaar te noemen bij temperaturen tot 1000 °C. Bij standaard pakkingen ontstaat uitval zodra grafiet een temperatuur van 400 °C of hoger bereikt en het in contact komt met zuurstof.

 

JP Revoseal - VCC BV

Een nieuw tijdperk in de afdichtingsindustrie

De JP afdichting is uniek in zijn soort. Deze afdichtingen voldoen namelijk aan de waarden van de EN13555 norm voor de sterkteberekening bij 600 °C. Deze nieuwe generatie afdichtingen verleggen de grens binnen de wereld van afdichtingen en pakkingen.

 

Bij het chemische bedrijf uit het voorbeeld kwamen de pakkingen in contact met ethyleen dichloride (EDC), vinylchloride (VC), hy-waterstofchloride (HCL) en stoom. De JP afdichting had een ingekapseld en vlak profiel en werd succesvol toegepast onder de volgende omstandigheden:

  • druk: 40 bar
  • temperaturen: tot 700 °C
  • medium: rookgas

 

De beschikbaarheid van de installatie wordt verhoogd, net als de veiligheidsnormen. Daarbij worden met de JP afdichting de installatie- en onderhoudskosten aanzienlijk verlaagd. Voor meer informatie over de JP afdichting of overige Revoseal afdichtingen, neem gerust contact op met het team van VCC BV. Wij adviseren u graag.

 

Meer informatie over de Revoseal afdichtingen vindt u hier.

Download ook de bestendigheidslijsten:

VCC BV - Revoseal JP