Gemaakt op speciaal verzoek: handwielsleutel voor klepafsluiter

In een groot aantal van de cryogene toepassingen in diverse industrieën, worden klepafsluiters van leverancier en partner HEROSE gebruikt. Een populair product, mede door zijn hoge betrouwbaarheid. De klepafsluiter van HEROSE kenmerkt zich door een perfecte afdichting van klep en zitting, ook wel de stopbusafdichting genoemd.

 

In diverse installaties, bij de opslag van cryogene stoffen en op tankauto’s zitten vaak een groot aantal klepafsluiters dicht bij elkaar. De handmatige bediening van deze klepafsluiters vergt niet alleen veel tijd, maar kan ook voor een flinke belasting op de polsen van medewerkers zorgen. Met het oog op veilig en gezond werken, stelde een van de grootste klanten van VCC BV ons de volgende vraag:

 

“Is het mogelijk een gereedschap te ontwikkelen die het voor onze medewerkers niet alleen prettiger, maar ook makkelijker maakt de klepafsluiters te bedienen?”

 

Op basis van de, door hen, meest bestelde klepafsluiters zijn wij met dit vraagstuk aan de slag gegaan. Als eerste zijn de uitgangspunten voor het gereedschap vastgesteld:

1. het moet een robuust stuk gereedschap zijn;
2. het moet een handzaam stuk gereedschap zijn;
3. het gereedschap dient gemakkelijk in gebruik te zijn.

In theorie leken deze uitgangspunten makkelijk haalbaar, in de praktijk vormde het een redelijke uitdaging. De handwielsleutel is dan ook niet zonder uitvoerig overleg in productie genomen.

 

 

De meest gebruikte HEROSE cryogene klepafsluiters, zijn diegene met een maximale afmeting DN50. Binnen deze range zijn er twee afmetingen handwielen, verkrijgbaar in diverse kleuren. Met deze twee afmetingen zijn wij diverse uitvoeringen handwielsleutels gaan testen, met een perfect resultaat.

 

De handwielsleutel is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

– Tot en met DN25 (te gebruiken bij DN10, DN15, DN20, DN25)
– Tot en met DN50 (te gebruiken bij DN32, DN40, DN50)

 

Hij is gemaakt van roestvrij staal, waardoor hij slijtvast, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk is. Op dit moment zijn wij, samen met HEROSE, bezig een vonkvrije uitvoering te ontwikkelen. Uiteraard om het werken voor alle medewerkers nog veiliger en prettiger te maken.

 

Wilt u meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op via 024-3733884 of stuur een e-mail naar info@vccbv.nl