De voordelen van LNG

Dé trend anno 2017? In alle branches staat duurzaamheid met stip op 1. Veel bedrijven zijn op zoek naar middelen en mogelijkheden om productieprocessen zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. Verlies van het product en de uitstoot van schadelijke delen dienen steevast tot een minimum beperkt te worden. Niet alleen tijdens productie, maar ook tijdens vervoer.

 

De voordelen van LNGLiquefied Natural Gas (LNG) is een duurzame brandstof die steeds vaker wordt toegepast. De aantrekkingskracht is enorm en LNG wordt al veel genoemd als dé brandstof van de toekomst. Begrijpelijk, als men bedenkt dat dit type aardgas nog minimaal 100 jaar beschikbaar zal zijn, terwijl er volop ‘BIO-ontwikkelingen’ plaats vinden.

 

LNG is extreem veilig in gebruik. Het is niet giftig of corrosief. Indien er LNG lekt op land of water, vervuild het niet. In vloeibare vorm is LNG tevens niet brandbaar of explosief. Het is qua gewicht lichter dan lucht, waardoor het snel op zal stijgen en op zal gaan in de atmosfeer.

 

LNG is scherp geprijsd ten opzichte van brandstoffen als diesel of stookolie. Gedurende de afgelopen 5 jaar is het prijsniveau van LNG niet alleen stabiel geweest, maar heeft ook nog eens 15% lager gelegen dan het prijsniveau van traditionele brandstoffen.

 

Een van de argumenten om niet over te stappen naar LNG, is de extra investering bij aanschaf. Echter is het deze investering meer dan waard. In de scheepvaart, bijvoorbeeld, wordt dit bedrag vaak binnen 5 tot 7 jaar terug gewonnen. Ook draagt LNG bij aan een betere luchtkwaliteit. De uitstoot van fijnstof en NOx verminderd met maar liefst 90%!

 

VCC en Herose: een unieke samenwerking
De toepassing van LNG leunt sterk op cryogene techniek. VCC werkt dan ook al ruim 30 jaar samen met de toonaangevende toeleverancier Herose GmbH. De unieke en exclusieve samenwerking wordt ieder jaar verder geïntensiveerd. Hierdoor biedt VCC u altijd de nieuwste appendages, ontwikkeld volgens de laatste technologieën.

 

Advies op maat
Heeft u een duidelijk probleem, maar weet u niet hoe dit op een veilige en efficiënte manier op te lossen? VCC helpt u bij ieder vraagstuk. Onze ervaring is uw voordeel. Wij leveren niet alleen producten, maar ook advies op maat, op het gebied van product- en energie besparing. Het milieu, de reductie van (onderhouds)kosten en het optimaliseren van uw productieproces staat voor ons centraal. Neem contact met ons op via info@vccbv.nl of 024 – 37 33 884.

 

Repareren of vervangen?
Diverse appendages dienen periodiek gekeurd en gecertificeerd te worden. Tevens kan het gebeuren dat er een reparatie nodig blijkt. Onze zusteronderneming A.S.E. Repair voorziet in deze behoeften. Het is een geautoriseerde onderneming voor diverse fabrikanten, waaronder Herose GmbH. Tevens kan A.S.E. Repair afnames voor uw verzorgen voor bijvoorbeeld uw veiligheidstoestellen o.a. volgens Lloyd’s Register.

 

Wilt deze informatie rustig teruglezen? Download hier de (Engelstalige) flyer.