Highlights Valve World Expo 2016 op een rij

Enkele weken geleden, van 29 november tot en met 1 december 2016, heeft de Valve World Expo in Düsseldorf plaatsgevonden. Uiteraard waren wij hierbij als bezoeker aanwezig. Maar wij niet alleen. Samen met meer dan 12.000 vakgenoten hebben wij drie dagen ervaringen uitgewisseld en nieuwe ontwikkelingen besproken.

 

Ook onze leveranciers, waaronder Herose, Leslie Controls en Oden Control, waren vertegenwoordigd op de beurs. Oden Control deelde hun nieuws over een nieuw type actuator en ook kwamen wij een bijzonder kijkglas tegen.

 

Er zijn een groot aantal nieuwe producten gepresenteerd en ook trends & ontwikkelingen voor 2017 zijn besproken. Eigenlijk te veel om op te noemen! Wij delen graag de drie meest opvallende zaken met u.

 

Dubbele kogelkranen, geschakeld als wisselafsluiter

Bij geflensde veiligheden in de maritieme branche wordt vaak een wisselafsluiter gebruikt. Handig en to-the-point. Echter hebben de fabrikanten van deze afsluiters vaak geen wettelijk erkende type-goedkeuring voor dit product, zoals bijvoorbeeld Lloyds, DNV of GL. Door een slimme toepassing van een standaard afsluiter die deze goedkeuring vaak wel heeft, met name als het aankomt op cryogeen en LNG, kan ook een uitstekende wisselfunctie worden bereikt.

Dubbele kogelkraan, geschakeld als wisselafsluiter

 

Nieuw type actuator van Oden Control

Bent u bekend met het zogenoemde ‘kind met waterhoofd’? Oftewel een kleine afsluiter met een grote motor? Het nieuwe type actuator van Oden Control is hét alternatief hiervoor. Een breed inzetbaar type actuator welke bruikbaar is bij zowel stoomapplicaties als cryogene toepassingen. Hij beschikt over een lichte, traploos geregelde motor die als regelaandrijving én open/dicht aandrijving kan worden gebruikt.

 

Voordelen van deze actuator zijn:
– Er is geen extra ondersteuning meer nodig bij zware afsluiters
– Besparing van ruimte door zijn compacte ontwerp
– Zeer nauwkeurig op regelaandrijvingen
– Prijstechnisch erg interessant

 

Kijkglas op doorstromingsmeter voor LNG
Op de Valve World Expo kwamen wij dit bijzondere kijkglas tegen. Hij wordt gebruikt voor speciale toepassingen, waaronder LNG. Op een eenvoudige manier kunt u ‘zien’ dat er LNG door een pijpleiding stroomt. Een perfect en relatief voordelig alternatief voor elektronische oplossingen!

 

Wim ‘presenteert’ een nieuw type actuator van Oden Control

Het nieuwe type actuator van Oden Control

Een bijzonder kijkglas, bruikbaar op doorstroommeters voor o.a. LNG