Nieuwe afdichting in hogedruk veerveiligheden

Leverancier en gewaardeerde partner HEROSE heeft het aanbod van de veiligheden 0685X en 0681X uitgebreid met een variant voorzien van een O-ring. In vergelijking met eerdere versies die uitgerust waren met een zachte of metalen afdichting, beschikt de O-ring over een betere afdichting tot het moment dat veiligheid dient te openen.

 

VOORDELEN

De O-ring biedt diverse voordelen. Ten eerste is deze voordeliger dan de vespel afdichting, omdat de O-ring gemaakt wordt van viton rubber (FKM) of nitril rubber (NBR). Beide rubbers zijn simpelweg goedkoper in aanschafwaarde. De O-ring is verkrijgbaar voor veiligheden met een orifice van 10 tot 18 millimeter en garanderen een afdichting volgens de norm API 527.

 

Met andere woorden: veiligheden van bovenstaande typen die voorzien zijn van een O-ring bieden een ‘zero bubble tightness’ garantie. Dit betekent geen lekkage tot de insteldruk is bereikt en de klep opent. Tijdens een herhalingstest van 20 cycli in het proeflaboratorium van HEROSE is er een dichtheid gemeten van 10-3 mbar l/s.

 

De O-ring kan gebruikt worden tussen de 3 bar en 250 bar. Tot welke temperatuur hij inzetbaar is, is afhankelijk van onder andere de insteldruk en het medium dat door de leiding stroomt. Indien u wilt weten of de O-ring ook geschikt is voor uw productieproces, neem dan contact met ons op.

 

TOEPASSING
De HDVV (Hoge Druk Veer Veiligheden) productgroepen 06850/06855 en 06810/06815 bestaan uit kleppen met compacte afmetingen die beschermen tegen overdruk. Beide zijn geschikt om kleine en middelgrote stromingen tot 17.000 Nm3/h (lucht) af te blazen. Gezien de vele mogelijkheden in draad- en/of flensverbindingen, evenals in diameter van zitting en afdichting, zijn beide typen bruikbaar in een ruim aantal toepassingen.