Hoe komt het dat de Noren zo succesvol zijn met LNG?

LNG_bunkeren_uit_tankwagenGrootschalige LNG installaties en het transport van LNG,  in import / export LNG-tankers zijn in veel gebieden ter wereld gevestigd, maar Noorwegen geldt als dè pionier in LNG bunkeren en infrastructuur.

Op het meest noordelijke punt van het land ligt Hammerfest, waar diverse passagiersschepen, veerboten en andere schepen bevoorraad moeten worden met LNG brandstof.

Vanwege de extreme kou en het rotsachtige gebied worden deze door land-based LNG bunker faciliteiten en tanks op het vaste land of door middel van mobiele LNG-tankwagens van LNG voorzien.

De terminal in Hammerfest is een mooi voorbeeld van extreme omstandigheden.

Ruim 10 jaar geleden werden daar de eerste schepen gebouwd en Noorwegen was tevens de eerste met het grootste LNG schip, de “Knudsen”. Iets waar wij toch met bewondering naar kijken.

Uiteraard zijn de weercondities hier in Nederland een stuk aangenamer, maar niettemin kunnen wij veel van de Noren leren.

Bij VCC nemen wij het voorbeeld van de Noren over om altijd en uitsluitend met de beste materialen te werken. Materialen die onder alle omstandigheden presteren en waar u van op aan kunt.

Waar Noorwegen de pionier was, gaat VCC verder.

Zo houden wij onszelf en onze klanten graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

PDF