“Al 17 jaar een persoonlijke samenwerking”

Frank van Alphen, Engineering & Solutions Manager bij Cryotainer Nitrogen Services BV, werkt al ruim 20 jaar in de gasindustrie. Door de jaren heen werkte hij met grote regelmaat samen met VCC BV aan uiteenlopende en unieke projecten. Wij zijn in gesprek gegaan met Frank om zijn ervaring met VCC BV met ons te delen. Ook vertelt Frank ons over een toekomstige samenwerking tussen Cryotainer Nitrogen Services BV en VCC BV.

Van elektrotechnicus tot no-nonse problemenoplosser

De van oorsprong opgeleide elektrotechnicus Frank, maakte zijn intrede in de gasindustrie in 2000. Naar eigen zeggen een onverwachte wending in zijn carrièrepad. Frank vertelt: “Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat ik in de gasindustrie terecht zou komen, maar in 2000 startte ik als monteur in de buitendienst bij Air Liquide in Eindhoven. Ik stapte toen écht in een compleet nieuwe en onbekende wereld. Na 3 jaar stapte ik over naar de binnendienst als service coördinator en kwam ik in contact met VCC BV en Ron van de Weerd. We hadden in die tijd veel problemen met regelkleppen. De regelkleppen die wij gebruikten waren moeilijk te verkrijgen maar Ron had de juiste connecties en hielp ons altijd uit de brand.”

Sinds april 2019 werkt Frank als Engineering & Solutions Manager bij Cryotainer Nitrogen Services BV, een dochterorganisatie van Air Liquide BV. “Na zo’n 20 jaar bij Air Liquide werkzaam te zijn geweest, onder andere als installation manager en project leader, was ik toe aan een nieuwe uitdaging,” bekent Frank. “Bij Cryotainer ben ik samen met het team verantwoordelijk voor het oplossen van technische problemen. We krijgen voornamelijk spoedklussen en we dienen snelle, no-nonse oplossingen te realiseren. Hierdoor ligt de druk hoog en dit maakt het werk uitdagend en afwisselend. Precies waar ik naar zocht”.

Advies op maat

Frank: “Wanneer we bij Cryotainer nieuwe producten van HEROSE nodig hebben nemen we deze af bij VCC. Ik kan er namelijk op vertrouwen dat we bij VCC juist geadviseerd worden en producten van uitstekende kwaliteit krijgen.” Met name de adviserende rol is van VCC BV van absolute toegevoegde waarde volgens Frank. Dit blijkt uit een voorbeeld uit het verleden: “In 2007 ben ik betrokken geweest bij de bouw van een zuurstofinstallatie. Deze installatie had grote volumes, grote doorlaten, dikke leidingen en grote kleppen. Dit maakte het een uitzonderlijke klus. VCC heeft mij toen enorm geholpen. Ze dachten echt met ons mee en konden de juiste klep snel leveren tegen een gunstige prijs. Er is zoveel keuze in de markt, ik heb niet alle kennis en dit maakt je afhankelijk van de kennis van een expert. Gelukkig kan ik op het advies van VCC vertrouwen.”

Een plezierig succes

Op dit moment is Frank bezig met een project waarbij Cryotainer Nitrogen Services BV de expertise van VCC BV gaat inschakelen. Frank vertelt: “Wij hebben mobiele units die het mogelijk maken om koude vloeistof op de locatie van de klant te verdampen naar gas. Als de verdamper het niet goed doet dan bestaat de kans dat de cryogene vloeistof in het stalenleidingnet van de klant komt. Cryogene temperaturen gaan tot temperaturen van -196 °C en het stalenleidingennet kan slechts een minimumtemperatuur van -10/-20 °C aan. We gaan een beveiligingskit bouwen om het stalenleidingnet hiertegen te beveiligen. Voor de meerdere kleppen en temperatuuraanwijzingen die de kit bevat schakelen we VCC in voor advies en levering van de kleppen.”

Door de jarenlange ervaring met VCC BV kijkt Frank nu al uit naar de samenwerking: “Ik ken Ron al 17 jaar en verwacht dan ook dat deze samenwerking met hem en zijn team wederom een plezierig succes gaat worden. Het oprechte persoonlijke contact en de service onderscheidt VCC ten opzichte van andere leveranciers. Ron en zijn team zijn altijd bereid om even langs te komen om de opdracht door te nemen of een inventarisatie te maken. Vervolgens maken ze vaak ook nog een rondje door het hele bedrijf om alle medewerkers gedag te zeggen. Dat is toch prachtig!”

Frank van Alphen Cryotainer - Samenwerking VCC BV