De vervanging voor drukregelaar AGA Cryo AB: Herose 4186

In 2015 heeft Herose een geheel nieuw type drukopbouw regelaar op de cryogene markt gebracht: type 4186. Dit type is uitstekend geschikt voor toepassingen van gas, damp en cryogene stoffen zoals LNG bij temperaturen van -196°C tot +200°C. Type 4186 heeft zich met zijn brede inzetbaarheid zonder twijfel bewezen. Naast de inzet als drukopbouw regelaar, kan hij namelijk ook ingezet worden als drukreduceertoestel. In het laatste geval wordt één van de poorten afgedopt.

 

Op de Valve World Expo afgelopen november, bleek type 4186 een veelbesproken drukregelaar. Hij werd vergeleken met de drukopbouw regelaar van producent AGA Cryo AB, inmiddels niet meer leverbaar. De fabriek waar deze werd geproduceerd is gesloten en productie is dan ook gestopt. Er zijn geen losse onderdelen of complete AGA toestellen meer te verkrijgen. Het kleine verschil tussen een eerdere versie van type 4186 en de drukregelaar van AGA Cryo AB is de bouwlengte: 58 millimeter t.o.v. 63 millimeter.

 

Dit verschil is echter verleden tijd. De situatie heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw, speciaal ontworpen type cryogene drukregelaar. Deze verbeterde uitvoering van type 4186 is ontstaan vanuit de samenwerking tussen VCC en Herose en heeft een identieke bouwlengte ten opzichte van AGA Cryo AB: 58 millimeter.

 

De AGA Cryo AB in de praktijk

Het verschil in bouwlengte tussen de AGA Cryo AB en Herose 4186

Doorsnede van de Herose drukregelaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verbeteringen van de nieuwe regelaar

Daarnaast zijn er ook enkele verbeteringen bij de nieuwe versie van type 4186 doorgevoerd. Deze verbeteringen bevinden zich vooral in het veerbereik. Hij heeft een grotere capaciteit en er zijn minder veren nodig voor het gehele instelbereik (van 2 tot 38 bar). Type 4186 vervangt dus niet alleen de drukregelaar van AGA Cryo AB, hij is op diverse fronten zelfs van hoger niveau. Dit is eigenlijk geen alternatief, maar dé oplossing! ​​

 

De praktijk bevestigt de voordelen. Een tevreden klant vertelde ons: “Ik ben erg tevreden over deze drukregelaar. Wij hebben de AGA Cryo AB’s een-op-een, zonder leidingaanpassingen, kunnen vervangen door dit nieuwe type regelaar. Hij kan een groter bereik aan en houdt tegelijk de druk stabiel. Ook is hij volledig gemaakt van roestvrij staal, waardoor het een duurzaam product is.

 

​​Alleenrecht op verkoop

Omdat VCC een zeer actieve rol op zich heeft genomen bij de ontwikkeling van dit type, hebben wij alleenrecht op de verkoop hiervan. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 024-3733884 of info@vccbv.nl.