Gasdetectoren: signaleer snel gevaarlijke gassen

Gasdetectoren VCC BV - Karf&ScootWaar men werkt met ontvlambare, explosieve, verstikkende en giftige gassen ligt gevaar op de loer. Je wil natuurlijk te allen tijde een veilige situatie creëren en borgen. Voor mensen in de omgeving én om geen productverlies te lijden.

 

Een gasdetector is een belangrijk instrument om snel dit soort gassen te signaleren. VCC BV presenteert drie ijzersterke gasdetectoren van het merk Karf&Scoot.

 

Kristof Daniëls, Salesmanager VCC BV, vertelt: “Veiligheid en een goede werking van een installatie zijn basiselementen van het werken in de cryogene techniek en procesindustrie. De gasdetectoren van Karf&Scoot detecteren met succes honderden soorten gassen. Dit komt vanwege de juiste combinatie van sensor en kalibratie”.

 

VCC BV is binnen de Benelux de officiële distributeur van drie typen gasdetectoren: katalytische, infrarood en elektrochemische sensoren. Kristof: “De drie detectoren zijn van topkwaliteit en voldoen aan de veiligheidseisen conform ATEX en CE”.

  • Katalytische sensoren: signaleren snel ontvlambare, explosieve, verstikkende en giftige gassen in de omgeving;
  • Infrarood sensoren: signaleren ontvlambare explosieve gassen met hoge gevoeligheid, door het meten van de absorptiehoeveelheid van infrarode stralen in verschillende gassen;
  • Elektrochemische sensoren: signaleren gassen zoals koolmonoxide, kooldioxide, waterstofsulfide, ammoniak en zwaveldioxide.

Wil je meer weten over welke type gasdetector het beste past bij jou installatie, plant of systeem? Het team van VCC BV legt je graag uit welke optie geschikt is. 

 

Bekijk hier de gasdetectoren.