Een gezamenlijk doel: de CO2 uitstoot reduceren


Maarten van der Meer, Technical Buyer bij LIQAL werkt vanuit zijn functie veel samen met VCC BV. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop van technische componenten zodat hun projecten uitgevoerd kunnen worden. Hier komen de kleppen en veiligheden van HEROSE aan te pas, welke VCC BV levert en adviseert.

LIQAL maakt groenere en schonere brandstof opties toegankelijk voor de transportsector. Als bedrijf is LIQAL gespecialiseerd in het ontwerp, de engineering, de productie en het geheel gebruiksklaar afleveren van tanksystemen. Zo ontwerpen en leveren ze complete kant-en-klare tanksystemen voor (bio) LNG, waterstof en micro-liquefactie oplossingen. LIQAL heeft een patent op de Liquefier die gas omzet naar vloeibare toestand en waarmee het LNG in de opslagtanks oneindig houdbaar wordt. We spraken Maarten van der Meer over zijn samenwerking met VCC BV.

 

LNG als alternatieve brandstof


Maarten vertelt: “We voorzien de markt van milieuvriendelijke tanksystemen voor alternatieve brandstoffen zoals LNG, CNG en waterstof. Bij LNG wordt het gas vloeibaar in de tanks opgeslagen. Om dit te doen komt er een tankinstallatie aan te pas, die wij maken. We bouwen voornamelijk installaties voor vrachtvervoer. LNG is een alternatieve brandstof voor Diesel. In LNG zit 600 keer meer energie dan niet gecomprimeerd aardgas. Het zijn twee verschillende methodes, LNG wordt namelijk gekoeld op -160°C graden en CNG is gecomprimeerd onder hoge druk, zo’n 300 bar. Door de hogere energiedichtheid is LNG meer geschikt voor vrachtvervoer”.

Sinds de oprichting van LIQAL in 2014 werkt het bedrijf samen met VCC BV. “Het eerste project dat we gerealiseerd hebben is het LNG tankstation in Heerenveen. Hier worden HEROSE kleppen en veiligheidstoestellen gebruikt die we via VCC BV hebben afgenomen”.

 

Meer milieuvriendelijke brandstoffen


Een eyecatcher is het LNG station in Alkmaar. “Het doel van dit tankstation is om meer milieuvriendelijke brandstoffen aan de markt aan te bieden. Minder CO2 uitstoot is natuurlijk beter voor het klimaat. Ook hier worden HEROSE kleppen en veiligheden gebruikt. Het station ziet er erg futuristisch uit, vooral als het donker is”, vertelt Maarten met enthousiasme.

 

Samen een doel verwezenlijken


“De samenwerking met VCC BV ervaar ik als prettig. VCC BV is snel in het beantwoorden van commerciële en technische vragen. De prijs kwaliteitsverhouding is positief”, legt Maarten uit. “Op dit moment heb ik voornamelijk contact met Jeffrey over inhoudelijke zaken. Dit zijn korte lijnen waarbij VCC BV precies weet wat er speelt en zaken snel oplost. Mogelijk gaan we in de toekomst ook samenwerken met A.S.E. Repair BV. Gericht op het hercertificeren van veiligheden en de nodige reparatie en onderhoud”.

 

De toekomst van LIQAL ziet er volgens Maarten goed uit. “LIQAL gaat door met de samenwerking. We zijn bezig met verschillende projecten in Europa. Er zit nog veel in de funnel. We zijn blij om VCC BV als partner te hebben en om gezamenlijk ons doel te verwezenlijken, namelijk de wereld een stukje mooier te maken door de CO2 uitstoot te reduceren”.

Een gezamenlijk doel: de CO2 uitstoot reduceren | VCC BV