Nieuwe techniek met bewezen voordelen in de 90 graden aandrijvingen

compactDe COMPACT actuator is een kwartslag pneumatische aandrijving met een tandheugel overbrenging die wereldwijd gepatenteerd is. De superioriteit van deze COMPACT pneumatische aandrijving, enkel en dubbelwerkend, zit in de tandheugeloverbrenging met de vier zuigers, die het koppel rond een centraal gelegen rondsel genereert. Het resultaat reikt veel verder dan het dubbele koppel in vergelijking met andere ontwerpen.

Door toename van het aantal zuigers in de actuator kan de diameter verkleind worden terwijl het koppel toeneemt. Hiermee wordt de totale afmeting van de actuator verminderd, en dit maakt hem dus meer COMPACT.

De COMPACT actuator transformeert de lineaire beweging van de pneumatische zuigers in roterende beweging via 4 tandheugels die het centrale rondsel bedienen.

Luchttoevoer stroomt via de NAMUR aansluiting naar de zuigers; daarbij is 1 poort is verbonden met de middelste kamer en de andere poort met de vier buitenkamers.

OVERIGE KENMERKEN VAN DEZE AANDRIJVING:

Superieure weerstand tegen corrosie

Het huis en de deksels van de COMPACT actuator zijn van binnen en van buiten geanodiseerd, wat o.a. bescherming biedt tegen het binnendringen van corrosieve buitenlucht.

OVERIGE KENMERKEN VAN DEZE AANDRIJVING:

Superieure weerstand tegen corrosie

Het huis en de deksels van de COMPACT actuator zijn van binnen en van buiten geanodiseerd, wat o.a. bescherming biedt tegen het binnendringen van corrosieve buitenlucht.

 

De buitenzijde heeft een epoxylaag als basis, en polyurethaanverf biedt extra bescherming tegen agressieve milieus. Optioneel een nikkel coating van het huis, deksels en zuigers.

 

Geneste veren

De COMPACT aandrijving heeft vier veerkamers die voorzien kunnen worden van 3 verschillende sets veren, welke gecentreerd en uitgelijnd zijn d.m.v. centreerringen.

 

Om een goede krachtverdeling en verstrikking van de veren te voorkomen worden de veren om en om in tegengestelde richting gewikkeld. Aangezien er vier zuigers zijn die voor de kracht zorgen, zijn er veel meer  veercombinaties mogelijk dan aandrijvingen met 2 zuigers/cylinders.

 

Dit resulteert in betere oplossingen voor luchtdruk/overbrenging/kracht verhouding. Speciale coating op de veren zorgt voor een zeer goede weerstand tegen corrosie.

Minder luchtverbruik

De COMPACT actuator bespaart energie en geeft maximaal koppel voor minimaal luchtverbruik. Door de kleine diameter van de COMPACT zuiger actuator en de korte slag van de 4 zuigers is er slechts een kleine hoeveelheid lucht nodig voor een maximaal draaimoment.

 

Ruimtebesparend, en snel werkend.

De COMPACT heeft vier kleine cilinders, elk op een van de vier zijden, in de vorm van een kubus. Bij een gegeven luchtdruk, kan de COMPACT, met behulp van zuigers van een kleinere diameter en een smaller rondsel, hetzelfde koppel als grotere dubbel zuiger aandrijvingen produceren. Een smallere rondsel resulteert in een kortere slag, met een ruimtebesparend mechanisme en snel schakelende aandrijving.

 

Gebalanceerde krachten

De kubusvormige configuratie van de zuigerposities verzorgt de gehele kracht rond de aandrijfas, in plaats van de gedeeltelijke axiale stuwkracht, die voortvloeit uit de geometrie van de meeste andere actuator configuraties.  Deze zuiger belasting veroorzaakt optimale stuwkracht, hetgeen resulteert in minder spanning op de afdichtingen.

 

Minder slijtage vanwege zijn unieke 4-zuiger ontwerp

De COMPACT geeft een meer gelijkmatige verdeling van de belasting op enkele en dubbele zuiger aandrijvingen, waardoor de raakpunten in de overbrengingen veel minder aan slijtage onderhevig zijn. De kracht in de gebalanceerde zuigers met een kortere slag voorkomt ongelijkmatige slijtage van O-ringen, tandwielen en de zuigers zelf.

 

Dit elimineert de noodzaak voor extra geleidingen en vermindert het aantal zachte delen, wat leidt tot langere onderhoudsschema’s/productietijden en lage reparatiekosten. Door hoogwaardige oppervlakteafwerking, het verharden door anodiseren, worden de vier cilinders beschermd tegen slijtage.

Een pneumatische aandrijving die van alles meer heeft… maar toch COMPACT is!